Literatuur en Links

Boeken

Voor meer informatie over de precieze toepassing van alle PRT-technieken bij kinderen met een jonge ontwikkelingsleeftijd kunt u de PRT-reader bestellen voor 10,-  incl. verzendkosten door uw naam en adres te mailen aan prt@rivierduinen.nl .

Wilt u meer weten over de achtergrond van PRT en de toepassing ervan bij verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus, dan kunt u het in het Nederlands vertaalde PRT boek lezen: ‘Pivotal Response Treatment, focus op motivatie en communicatie bij kinderen met ASS’, uitgeverij Pica, ISBN 9879077671764. 

In het boek ‘ABA bij kinderen en adolescenten met autisme’ onder redactie van B. Huskens en R. Didden (2013) gaat hoofdstuk 3 over de PRT met als titel ‘Pivotal Response Treatment, een gedragstherapeutische behandeling gericht op motivatie en communicatie’. Dit geeft een goed overzicht van de toepassingen van PRT bij verschillende leeftijden. 

Engelstalig

Websites

Grondleggers van de PRT

http://www.koegelautism.com

https://education.ucsb.edu/autism/pivotal-response-treatment

Informatie over het herkennen van autisme bij jonge kinderen en behandelmogelijkheden:
https://www.autismejongekind.nl/

Informatie over PECS:

https://www.hetraamwerk.nl/PECS

Samenwerkingspartners: 

https://www.ktcdeleeuwensprong.nl

http://de-bovenkamer.nl

Wilt u weten waar in NL gecertificeerde PRT hulpverleners werkzaam zijn? Mail naar: prt@rivierduinen.nl 

Liedje over een wonderlijke, schitterende kleine jongen – Waar kom je vandaan? Wie ben je en wat doe je, wat zie je en wat weet je? Waar ga jij naar toe?
(ook op YouTube: https://music.youtube.com/watch?v=aNN43ZXASlU&feature=share)